Съновник
Детски игри
За жената arrow За детето arrow Възпитанието
15 декември 2019
Възпитанието


И таткото е грижовен родител
Възпитанието

Искате таткото да взима повече участие във възпитанието на детето, но се страхувате да му го поверите? Напразно. Оказва се, че татковците са не по-малко способни от майките да се справят с тази нелека задача. Вижте – фактите говорят сами за себе си.

Откак се увеличиха случаите, в които мъжете се осмеляват да възпитават децата си самостоятелно и се оказа, че се справят не по-зле от жените, този феномен привлече вниманието на учените - от медиците до психолозите. Резултатите от наблюденията и проучванията са впечатляващи и е възможно да успокоят много майки и да ги накарат да прехвърлят част от грижата за децата към татковците.

Продължава...
 
Ако детето е излязло от контрол...
Възпитанието

Понякога ситуацията в края на ваканцията изглежда неуправляема: свобода, без ежедневно посещаване на детска градина или училище, които организират деня на детето, както и дългите престои при баба, която позволява малко повече неща, са довели до магическото изчезване на всички резултати от вашите възпитателни усилия... Но след това се налага да върнем детето  си към нормален дневен режим е направо наложително да върнете детето към нормалния дневен режим и да го подготвите за това, че вместо игрите и развлеченията, отново се явяват уроци, ранно ставане, ангажименти. 

Продължава...
 
Как да сме по-спокойни майки
Възпитанието

Бъдете себе си

Голяма част от стреса и нервността, които съпътстват родителството, са заради опитите ни да се впишем в невъзможно високи стандарти. Жените традиционно смятат, че никога не са достатъчно добри в отглеждането на рожбите си, а за това най-много допринася навикът им да се сравняват с другите майки. И тази яростна конкуренция е на всички нива - от приготвянето на най-вкусното и здравословно ястие до мотивирането на детето да постига върхови постижения. 

Продължава...
 
Сексуалността на тийнейджърите … Говорете с тях, но без до им се месите грубо!
Възпитанието

От дребни признаци разбирате, че синът или дъщеря ви вече изпитват първите тръпки на любовта. И следват въпроси като: „На каква възраст може да се започне със секса?", „Какво представлява френска любов?" и т.н. Чувствате се затруднени, а същевременно ви се иска да отговорите по начин, който да представи в най-добра светлина сексуалните отношения. Какво да сторите?

 Съобразете се със свенливостта на тийнейджъра!

По определени въпроси няма да намерите по-срамежлив от тийнейджъра. Дори синът ви да обсъжда въпросите на секса с лекота, всъщност под тази освободеност или под безцеремонните думи, които използва, се крият чувства, които го вълнуват силно и които не съумява да изрази.

Продължава...
 
Детето тръгва на училище. Ами сега?
Възпитанието
Първият учебен ден на бъдещия първокласник със сигурност вълнува далеч по-силно родителите, отколкото самото дете. Малчуганът разбира по-осезаемо промяната едва когато започнат самите занимания. Безметежната и весела детска градина със сигурност няма много общо със строгия училищен режим. Ето как да улесните адаптирането на детето.
Продължава...
 
Контролни и тестова! Без паника!
Възпитанието
Пред децата се нанизва поредица от контролни, класни, тестове и изпити в края на учебната година и ние, заедно с тях, сме склонни да се паникьосваме. Как да помогнем на учениците да преодолеят успешно и без стрес тези нелесни изпитания?
Продължава...
 
9 забранени неща за разведени родители
Възпитанието

1. Говорите срещу другия

Родителите на Слави се развели, когато той бил на 18, но продължили с години да злословят зад гърба си. Негативното говорене за майка му и баща му, накърнява увереността на детето. Представете си само как ще се почувства то, ако непрекъснато говорите срещу отсъстващия родител, а след това - в момент на ярост, му заявите, че и то е досущ като баща си. Посланието е нееднозначно - вие не харесвате и сина/дъщеря си.

Продължава...
 
10 неща, които никога не трябва да казваме на децата си
Възпитанието

1. „Знам, че можеш повече."

Вероятно така искате да мотивирате мъника, но е възможно ефектът от думите ви да е точно обратният. Всяка фраза, която подсказва, макар и индиректно, вашето неодобрение, може не само да обезкуражи хлапето, но и съвсем да го откаже от полагането на повече усилия.

Продължава...
 
Какво рисуват децата?
Възпитанието


Защо някои деца умеят да рисуват, а други не? И какво рисуват децата, без да се впускаме в ...
Продължава...
 
Децата и разходките
Възпитанието
Да отидем ли в парка или не – това е сериозен въпрос, който ...
Продължава...
 
Колко важно е детето да спи достатъчно
Възпитанието
Нервността у децата, която се проявява в капризи, хленчене, немотивирана повишена раздразнителност, избухване и пр., може...
Продължава...
 
Вредни или полезни са детските храни?
Възпитанието

Захар, консерванти, оцветители плюс добра реклама правят детските храни предпочитани от деца и родители. А наистина ли те са толкова полезни за детския организъм, колкото слушаме в рекламите по телевизията или радиото?

 

Продължава...
 
Как да подсилим детския организъм без намесата на лекарствени средства?
Възпитанието
Детския организъм е силно податлив на различни краткотрайни или продължителни заболявания, които в редица случаи прерастват в хронични. Резките температурни промени през сезоните и най-вече есента, зимата и пролетта благоприятстват развитието на различни простудни заболявания.
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 13 от 38