Съновник
Детски игри
За жената arrow За здравето
23 януари 2020
За здравето
Как да намалим риска от сърдечносъдови болести

Сърцето, което работи без почивка, понякога не издържа на натоварването. Предлагаме ви съветите как да опазим този жизненоважен орган от инциденти.

Скритата опасност

Статистиката показва, че инфарктът и инсултът са сред водещите причини за смъртност у нас. При това в повечето случаи тези сърдечносъдови усложнения са в резултат на атеросклероза. Защо е толкова опасна тази болест? Атеросклерозата поразява съдовете, по кои то кръвта стига до различните органи. 

Продължава...
 
Рискови фактора за отоците по краката

Проблеми с бъбреците

Торбичките под очите и подпухналото лице са  индикация за възможни нарушения в работата на бъбреците. На ден здравият човек се нуждае от около 2 литра течности. В процеса на обмяна на веществата в организма се образуват още около 400 мл вода. Цялото това количество се обработва от бъбреците. Много са възможните причини за проблеми в работата им: наличие на песъчинки, прекаляване със строги диети, прекарани инфекциозни заболявания и др.

Продължава...
 
ГЛАВОБОЛИЕТО

Напрежението в главата, пулсирането, болката... За някои е ежедневие, за други мъчението е периодично, но за всички ще е полезно да научим някои направо невероятни факти за главоболието. И, разбира се, да открием по-ефикасни начини да се справим с него.

Може би ще решите проблема с леко хапване преди сън

Ядете ли преди заспиване, или пък е точно обратното? Ако често имате главоболие в сутрешните часове, може да решите проблема с похапване преди сън. Сутрешните главоболия често се дължат на ниска кръвна захар. 

Продължава...
 
Кога спешно да посетите дерматолога?
Козметиците са истински вълшебници - те притежават богат арсенал от ефикасни процедури, когато става дума за това да направят кожата ни гладка, да ни избавят от петната и бръчките. Но промените на релефа и цвета на кожата както на лицето, така и на тялото могат да се случат по много причини. Случва се козметикът дори да навреди, ако назначи процедура, която всъщност ще влоши състоянието на кожата. Има цяла група сериозни поводи, когато е желателно да отложим посещението при козметик и е направо задължително да посетим дерматолог.
Продължава...
 
Враснал нокът
Вероятно това оплакване ви звучи несериозно и не бихте потърсили лекар, но самолечението може да доведе до тежки усложнения и необходимост от операция. Затова се доверете на специалист да реши проблема.
Красивите обувки са типична женска слабост - не можете да устоите на последните модни тенденции и се случва да си купите модел, който ви е леко тесничък, стиска ви на пръстите, но си казвате, че обувките ще се отпуснат, като ги поносите.
Продължава...
 
Лекарства от кухнята

Понякога спешно се нуждаем от медицинска помощ, но няма нужда да тичаме до лекаря, защото в кухненските ни шкафове се крие една истинска аптека!

Пчелен мед - За бързо заздравяване на рани

Нанасянето на мед върху рана спира размножаването на бактериите, тъй като той ги обрича на фатална за тях „жажда". Действително медът, поради високото си съдържание на захар, поема цялата влага. 

Продължава...
 
Правилно подбирайте храните си

Започнете храненето си със зеленчуци

Стартирайте закуската и вечерята си със сурови или приготвени на пара зеленчуци. Богати на фибри и на вода, те ще запълнят стомаха ви и ще ви помогнат да се чувствате сити, което ще доведе до умерена консумация на следващата храна.

Продължава...
 
Вместо спорт през есента и зимата
Потиснати от сивотата на есента, ние трудно се заставяме да облечем екипа за джогинг и да хукнем под дъжда. Нямаме и особено голямо желание след работа да се отправим към басейна, сменяйки няколко претъпкани превозни средства. 
Продължава...
 
Витамин В

Ако у вас се появи безпричинна раздразнителност, анемия и нарушаване на съня, това вероятно означава че организмът има недостиг на витамин В ...

Продължава...
 
Пушенето в продължение 10 и повече години води до инсулт.
Учени предлагат човечеството като цяло отново да размисли върху индивидуалното здраве на всеки от нас ...
Продължава...
 
Най-важните витамини за всяка жена !

Знаете ли, че съществуват витамини наричани "женски", които влияят положително на ...

Продължава...
 
Деца, пийте мляко !

Според статистиката повечето деца от четири до осем години предпочитат безалкохолни напитки и сокове ...

Продължава...
 
Не се страхувайте от храната !
Спорен е въпроса дали и най-стриктната диета е увеличила живота на когото и да било ...
Продължава...
 
Какви витамини да избираме - 8 съвета !

Витамините са необходимо за всеки организъм. Липсата на витамини би могла да доведе до техния недостиг в организма ...

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 14 от 67