Съновник
Детски игри
За жената arrow Интересно
23 януари 2020
Интересно
АТРАКТИВНИ ЯКИ
И още за...

Понякога не ни достигат финансите за нова дреха по последна мода. Друг път просто ни липсва достатъчно свободно време да обикаляме магазините, за да открием онази, която си представяме във фантазиите. В трети случай намираме мечтаната дреха, но подходящият размер липсва. В четвърти.... всъщност има ли смисъл да изреждаме ситуациите, които по една или друга причина ни отдалечават от желания тоалет? Предлагаме ви няколко добри варианта лесно да преобразите някоя стара дреха, така че да отговаря на последните модни тенденции.

Продължава...
 
Цитрусови дръвчета в саксия
И още за...

Цветчетата им ухаят приятно, а зелените им листа и плодовете им в свежи тоналности ги превръщат в красива украса на дома.

Много са цитрусовите дръвчета, които човек може да отглежда вкъщи: мандарина, лимон, портокал... Разбира се, те няма да изобилстват от плодове, за да си правите ежедневно прясно изцеден сок. Но пък красивите дръвчета ви гарантират вълшебно ухание и цветове, както през зимата вкъщи, така и през лятото на двора или на балкона.

Продължава...
 
ПРЕОБРАЗЕТЕ ДРЕХИТЕ С 3 ХИТОВИ АКСЕСОАРА!
И още за...
Понякога е достатъчно само едно дребно допълнение към дрехата, за да я превърне от стара и носена, в такава по последна мода. Когато финансите не ви достигат за нов тоалет, инвестирайте в актуален аксесоар. С умело подбрани допълнения може така да промените наличните в гардероба облекла, че дори най-близките ви хора да не разберат, че всъщност става дума за онази черна, тъмносиня или червена рокля, която имате от години. Ето в какво да инвестирате, за да бъдете актуална през студения сезон.
Продължава...
 
Правилното поведение … или отстоявай себе си
И още за...

Реагирайте разумно

Пост, към който се стремите, се освобождава? Не говорете наляво и надясно, че той е точно за вас -прекалената ви сигурност може да предизвика съпротива. По-добре просто кандидатствайте по правилата.

Ако захващате собствен бизнес, скромността ще ви направи по-добра услуга от самохвалството. Не се смущавайте да кажете, че едва започвате и имате нужда от помощ.

Продължава...
 
Да се отървем от вредното и ненужното!
И още за...

Трудно ни е да се разделяме със старите си вещи - казваме си: ами ако ми потрябва? Според едно американско проучване хората не използват 80% от това, което съхраняват, и носят само 20% от дрехите, скътани из гардеробите. Хубаво е да се отървем от ненужните неща, но всъщност и най-необходимите могат да превърнат дома ни в склад. За да избегнем това, е добре да използваме пространството правилно:

* добре е да прегледате вещите - ако нещо не е използвано година, просто го хвърлете или му намерете нов собственик, който има нужда от него

Продължава...
 
Нашите малки инциденти от ежедневието … Без паника!
И още за...

Падане, удар, нараняване...

Всяка година домашните инциденти изпращат в спешните отделения на болниците милиони хора по света. Но повечето от тези злополуки могат да бъдат избегнати.

„Как се случи?" - това е най-честият въпрос в спешните отделения. При повечето инциденти причината е непохватност, незнание, пропуск, разсеяност. 

Продължава...
 
8 наложили се представи за мъжете … кое е вярно и кое – не?
И още за...

ВЛЮБЕНИ СА В КОЛАТА СИ

Да поздравим инициативата на една шведска марка детски играчки, която в каталога си за 2012 г. се опита да обърне тенденцията, като представи едно малко момченце, което бута бебешка количка и момиченце, което кара трактор. Напразно усилие обаче: страстта на мъжете към всичко механично е вродена и се проявява още в най-крехка възраст. За това свидетелства едно проучване от 2013 г., което разкрива любимите играчки на децата от 1 до 12-годишна възраст. 

Продължава...
 
Индийска диета
И още за...
Аюрведа - древното индийско учение, твърди, че склонността към напълняване зависи от доминиращия вид доша (природната енергия, която зарежда организма) във всеки от нас. Тя е три типа: вата - енергията от въздуха и пространството, питта - от огъня и водата, капха - от водата и земята. Всеки човек носи и трите вида доша, но не в равни пропорции, а в индивидуални съчетания, които определят обмяната на вещества и дори външния му вид.
Продължава...
 
Диета според гликемичния индекс
И още за...
Скоростта, с която се повишава нивото на захар та в кръвта след прием на храна, определя дали се трупат излишни килограми. При рязко покачване се стартира спешно синтезът на хормона инсулин, който стимулира превръщането на въглехидратите в мазнини и те се „лепят" по талията, бедрата и други зони на тялото. Инсулинът си свършва бързо работата - усвоява глюкозата, но с това не приключва физиологичният процес в организма.
Продължава...
 
Физиологична диета
И още за...
Връзката между физическото натоварване и количеството приета храна е в основата на тази диета. Диетолозите провели интересен експеримент с курсанти във военно училище. Първия ден, изпълнен с активно движение, участниците не чувствали глад, както и на следващия. На третия обаче започнали да наваксват изпуснатата храна, като си взимат допълнително. Оказало се, че енергийната стойност на допълнителните порции е толкова, колкото са изгорили курсантите през първия ден с физическо натоварване. 
Продължава...
 
Северна диета
И още за...
Този режим на хранене се основава на изследвания на диетолози от северните страни. Целта е менюто да гарантира не само стройна фигура, но и добро здраве и дълголетие. Учените разделили доброволците, участващи в експеримента, на две групи. Хората от първата се хранели с каквото искат, а от втората - с ястия, характерни за датската, шведската, финската и исландската кухня. След 6 месеца резултатите показали, че менюто на северните страни оказва благотворен ефект, като постепенно намалява излишното тегло и понижава нивото на лошия холестерол (липопротеините с ниска плътност) в кръвта.
Продължава...
 
Как да преодолеем страховете си
И още за...
Нормално е всеки от нас да има свои тайни. Имаме си лично пространство, което внимателно пазим дори от най-близките си хора, за да не се сблъскаме с критиката и разочарованието им. Пък и не можем да пренебрегнем угризенията на съвестта: обвиняваме себе си за някакво прегрешение, но не смеем да си го признаем. Струва ни се, че това само би влошило положението - все пак е по-добре да си се мъчим сами, отколкото да разочароваме близките си.
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 12 от 226