Съновник
Детски игри
За жената arrow Интересно arrow Как да се държим на интервю за работа?
23 май 2018
Как да се държим на интервю за работа?
И още за... - И още за...

Като за начало изберете делово облекло, например сако и панталон или пола. Необходимо е да вдъхнете сериозност в потенциалния Ви работодател.

Използвайте слаб грим и приберете косата. Отговаряйте кратко и ясно. Важен момент в интервюто за работа е да бъдете спокойни и уверени. Колкото се може по-често се усмихвайте. В никакъв случай не закъснявайте за определения час и място. Ето и някой от задължителните въпроси, моито могат да Ви бъдат отправени и евентуалните отговори, върху които трябва да наблегнете:


ВЪПРОС: Защо искате да започнете работа тук?
В никакъв случай не споменавайте необходимостта Ви от започване на работа, евентуалния ви работодателя не се интересува с колко пари разполагате, достатъчни ли са ви или за какво мислите да ги изхарчите. Наблегнете върху това, каква ще бъде ползата от Вас за фирмата, по какъв начин вие ще допринесете за развитието и усъвършенстването на услугите, които предлагат или пък за планираните продажби.

ВЪПРОС: Какво възнаграждение очаквате?
Не бива да подценявате труда си. Колкото и да предположите, това не би променило поне първоначалната заплата за длъжността. Така че проучете какви са заплатите в съответната сфера и посочете максималната.

ВЪПРОС: Защо напуснахте предишната си работа?
Целта на работодателя е да разбере дали евентуално не сте имали проблеми на предишната си работа. Ако е така, бъдете честни и отговорете, това би могло да се възприеме като качество, че умеете да се учите от грешките си. Ако пък не сте имали проблеми, обяснете защо - работата е била временна, фирмата е фалирала и прочее.

 ВЪПРОС: Какви са Вашите професионални цели?
Ако наистина желаете тази работа е необходимо Вашите цели да се препокриват с тези на компанията в която кандидатствате.

ВЪПРОС:Умеете ли да работите в екип?
Задължително умеете. Работодателите харесват така наречената взаимозаменяемост. Дайте примери от предишни Ваши работи за това как сте работили в екип и самостоятелно.

ВЪПРОС:Какви са най-добрите Ви умения?
Тези, изискващи се за длъжността, за която кандидатствате. Трябва да сте проучили какво ще се изисква от вас и кратко и ясно да изброите това, което се очаква да чуят от Вас.

За жената

 

 
< Предишна   Следваща >