Съновник
Детски игри
23 май 2018
Пречистване на организма
И още за...

Пречистването на организма може да стане посредством т.н. разтоварващи дни и увеличено нанасяне на витамини, минерални соли и други активни вещества. Консумирането през деня на различини плодови и зеленчукови сокове набавя необходимите витамини и придава на кожата на лицето чудесен тен. По-добре действат соковете, които са комбинирани с мед и жълтък: 1 суров жълтък се размества добре с 50 гр мед, прибавя се 1 с.л. лимонов сок, 6 с.л. сок от някакъв плод (какъвто имаме на разположение според сезона), 2 с.л. сок от моркови и 2 ч.ч. вода. Още по-добре е, ако към тази комбинация се прибави и прясно мляко: 2 с.л. мед се разтварят добре в половин литър плясно мляко, прибавят се 2 с.л. плодов сок, 1с.л. сок от касис и 1 суров жълтък.

Това са т.н. коктейлни флип, които са не само тонизиращи, но и приятни на вкус.

 За стимулиране обмяната на веществата се препоръчва билков чай, една чаша преди хранене. Помага чаят от мента, мащерка, маточина, дива ягода.

Природолечителят Петър Димков препоръчва следната разтоварваща диета, която той нарича "подмладяваща диета": настъргват се пресни моркови и към тях се прибавят мед, лимонов сок и някакъв плод. Количеството е по желание и според вкуса. Сутрин, обед и вечер в продължение на 3 дни се консумира само това пюре. На четвъртия ден се включват картофи, хляб, ябълки, а от петия ден нататък се преминава към нормално хранене.

Същият автор препоръчва и следващата пречистваща процедура: четири пъти в годината се практикува лечение с гореща вода. Храненето се провежда нормално. В продължение на 20 вечери подред преди лягане се изпиват по 6 ч.ч. гореща вода. Водата се пие непременно с чаена лъжичка, а не на глътки. Това бавно пиене на гореща вода предизвиква силно изпотяване. След изпотяване тялото се избърсва със студена кърпа, прави се фрикция на тялото с хладка вода, след което се облича спално бельо и се ляга в леглото. Авторът твърди, че тази процедура действа силно подмладяващо.

Съвременната медицинска наука препоръчва също да се провежда един път седмично разтоварващ ден, който може да бъде например:

Млечен ден - 1 литър прясно мляко се изпива на 5 пъти за целия ден (прясното мляко може да се заме ни пожелание с кисело).

Ябълкове ден - консумират се 1,5 кг ябълки, разпределени на 5 порции.

Плодово - зеленчуков ден - 1,5 кг плодове и зеленчуци (според сезона) се разпределят на порции за целия ден.

Добре пречиства и освежава организма и постенето.

 
< Предишна   Следваща >