Съновник
Детски игри
За жената arrow За косата arrow Прическа според формата на лицето
23 май 2018
Прическа според формата на лицето

Косата може да бъде подстригана и накъдрена по най-различни начини, но каква форма да предпочетете, зависи от овала на лицето, фигурата на тялото и възрастта.

 

Кръгло лице

При такъв тип лице не трябва да се носят пищни прически, закриващи ушите, челото и очите. Косите трябва да са прибрани от лицето, като за по-добра визия може да се приповдига косата на темето. Къса прическа с плоски слепоочия и къс бретон са най-подходящи в случая, като по този начин на лицето ще се придаде желаната удълженост. Друг вариант са прически, заобикалящи лицето, с меки къдрици, при които косата може да се накъдри, а отделни кичури да се спуснат върху челото

 

Овално лице

Такава форма на лицето е късметлийска относно избора на подходяща прическа, тъй като отива на всякакъв вид. Все пак при овално лице най-добре стоят дългите коси. Правата коса е за предпочитане пред бухналата, която създава впечатление за пълнота. За предпочитане са светлите кичури на косата и прическата с път на една страна. Разделената на път коса по средата, прави лицето да изглежда по-пълно.

 

Продълговато лице

Ако съдбата е дарила с тази форма лицето ви, задължително е да се избягват дългите коси. Най-подходяща е къса прическа с бретон. Придаването на обем и бухналост на косата около слепоочието става, като редовно се суши със сешоар с едра четка или с помощта на едри ролки.

 Триъгълно лице

Този тип лице наподобява формата на сърце. Желателно е да се избягва обемът на слепоочията, а около брадичката косите трябва да са пухкави, по възможност със завити крайчета. Спокойно може да се игнорира триъгълността с корекция на дължината на косите и да се намали обемът значително в горната част над челото.

 

Квадратно лице

За този тип лице не е подходяща късата и гладка прическа, защото придава момчешки вид. Избягват се коси, събрани на опашка, или прически, откриващи ушите. Подходящи са прически с пухкави кичури, подредени на вълни отстрани на лицето. При това косата на челото може да се среши назад и да се раздели с крив път. Обемът на косите и на темето около слепоочието ще направи неотразима визията ви.

 
< Предишна   Следваща >