Съновник
Детски игри
За жената arrow За красотата arrow Тъмните кръгове под очите. Има решение!
23 май 2018
Тъмните кръгове под очите. Има решение!

В 22 от всеки 100 случая мъжете гледат първо очите на жената при първа среща, защото те са огледало на душата. А може ли красива душа да се отразява в очи с тъмни кръгове около тях? Красотата на очите не се определя само от цвета и формата им. Недостатъчно кислород, безсънни нощи, неправилен начина на живот – всичко това води до образуване на торбички и тъмни кръгове под очите.

Кожата около очите е много нежна и чувствителна, което означава, че за нея трябва да се полагат специални грижи. За да водите правилна борба срещу торбичките и тъмните кръгове, първо е необходимо да откриете причините за тяхната поява.

вътрешни заболявания

много тънка кожа. С възрастта кожата и подкожния слой мазнина изтънява.

  алергични реакции

неправилно подбрана козметика

недостиг на желязо

обездвижване

недостиг на сън

продължително излагане на слънце

продължителна работа на компютър

цигари и алкохол (алкохола нарушава кръвообращението, а никотина стеснява кръвоносните съдове).

Тъмните кръгове могат да свидетелстват и за повишена невроза при човека.

 През зимата кожата около очите може да придобие синкав оттенък – това явление – това явление може да се обясни по следния начин: под въздействие на студа около областта на очите намалява подкожната мазнина. Да ни избави или поне да намали ефекта от този неблагоприятен фактор, може обичайния хранителен крем – за около 30 минути до час, го нанесете с кръгови движения, за да попие по-добре. Не забравяйте, че прекалено голямо количество крем може да доведе до подпухване на очите, затова попийте леко излишното.

За да бъде ефективно и правилно премахване на причините от появата на тъмни кръгове под очите: хранете се рационално (ограничете употребата на сол, люти и пикантни храни), наспивайте се, прекарвайте повече време на чист въздух, избирайте козметика, съобразена с индивидуалните особености на вашата кожа особеностите (тип, чуствителност) и също така винаги сваляйте грима преди лягане. Наблягайте на плодовете и зеленчуците, особено тези, съдържащи витамин С и използвайте слънцезащитен крем с коефициент на защита 15-20.

Прилагайте козметични средства, които могат да помогнат. В съвременната „индустрия на красотата” има множество средства, които ще ви помогнат да се избавите от тъмните кръгове под очите или ще ги замаскират: крем, лосион, тоник, гел. В техния състав обикновено влизат  ингредиенти, които увеличават циркулацията на кръв и лимфната течност.

Особено внимание обърнете на козметичните средства, в чийто състав влиза витамин К – той помага да се намалят тъмните кръгове под очите. Някои козметици твърдят, че усилва действието на витамин А.

На помощ могат да дойдат и средствата на народната медицина.

маска от картофи: настържете един суров картоф. Поставете върху марля сместа и я положете върху кожата около очите за около 15-20 минути. След измиване нанесете крем със съдържание на витамини А и Е.

орехова маска: 25 грама козметично олио размесете с 2 смлени гръцки ореха. Добавете по една чаена лъжичка сок от лимон, грейпфрут или друг цитрусов плод.

компрес от извара: използвайте обезсолена или растителна извара, сложете я на марля и положете за около 15 минути на кожата около очите.

чаен компрес: вземете пликчетата от чая, който сте си направили (най-добре зелен или черен, и хладки ги поставете върху очите поне за 7 минути.

Още един неприятен проблем – торбички под очите

Ако тъмните кръгове успеем да ги замаскираме с фон дьо тен, пудра или коректор, то торбичките под очите, подпухналостта ще крием трудно. Торбичките се появяват най-често при неправилна работа на организма, когато излишната мазнина се задържа в меките тъкани, след безсънни нощи, а така също и от плач.

Понякога е достатъчно да си починете и д се наспите добре. Но ако времето все не ви достига, ето някои народни рецепти.

1 чаена лъжичка конски босилек залейте с 150 мл вода. Оставете да престои около 10-15 минути, прецедете и течността разделете на две части – студена и гореща. Вземете памучен тампон, потапяйте го първо в горещата вода, поставете на торбичките, след това в студената и т.н.

зелени листа от магданоз смеляйте, поставете сместа на тампон и го наложете върху торбичките за около 15 минути.

смесете сметана (кисело мляко) със сок от магданоз, наложете на торбичките за около 15-20 минути и измийте с хладка вода.

разрежете един картоф и го поставете върху очите за 20-30 минути.

пакетчета зелен или черен чай (без вкусови добавки и ароматизатори) поставете върху торбичките за около 10 минути, а след това за около 5 и върху очите.

неголеми ледени кубчета поставете в полиетиленова торбичка и сложете върху кожата под очите за не повече от 5 минути.

Жената трябва да бъде безупречна във всичко и такива малки неприятности каквито са тъмните кръгове или торбичките под очите, не трябва да загрозяват нейния облик. Красотата е страшна сила – а силата е единствено във вашите ръце!

 

 
< Предишна   Следваща >