Съновник
Детски игри
За жената arrow За секса arrow Секс и възраст
23 май 2018
Секс и възраст

Никой не е стар за сексуална връзка. По същество сексуалния интерес след 60-годишна възраст може да се смята за здравословен.

            Сексуалната връзка и всички събития свързани с нея, могат да прибавят много жизненост във всекидневието; това прави живота стимулиращ и вълнуващ, особено за хора, които напредват във възрастта.

Нищо лошо няма в сексуалната връзка при напреднала възраст. Половият акт е удоволствие за човешкото тяло. И всеки полов акт може да донесе точно толкова радост, колкото и предишния - двехилядния път може да даде толкова забава, колкото и първият. Другото възобновяващо се удоволствие, разбира се, е яденето – един човек на 60 години може да се радва на храната така, както когато е бил на 16 – дори и повече! Така като липсват причини да се спре яденето след известна възраст, така няма причини да се прекрати сексуалната възраст.

Някой специалисти твърдят, че сексуалните отношения могат да помагат на хората с артрит. Лекарите са забелязали, че артритът е по-малко разпространен сред хора, които са сексуално активни. Хормоналните изследвания са показали, че сексуалната активност е помогнала на хора след средната възраст да се спасят от дегенеративни артритни изменения.

Случва се по-възрастните хора да загубят завинаги своя сексуален интерес, ако половите сношения са прекъснати за няколко месеца. За такива случай специалистите препоръчват мастурбацията.

Жените по принцип запазват половите си интереси по-дълго от мъжете. Във възрастовата група над 50 години повечето жени прекъсват половите си контакти, защото мъжете им не желаят или не могат. Мъжете прекратяват сексуалните сношения по-рано заради импотентност, болест или липса на интерес.

Твърде погрешно е да се казва, че някои мъже са полови атлети или полови слаби. Нищо не е по-далеч от истината. Причината е повече психологическа. С редки изключения всеки има възможност за пълно сексуално задоволяване.

Истински задоволяващото полово общуване е свързано с добро здраве и енергия. По-здравия човек се задоволява и реализира по-добре в своя сексуален живот, разибра се, при условие, че партньорът е също здрав.

 
< Предишна   Следваща >