Съновник
Детски игри
За жената
23 януари 2020
АТРАКТИВНИ ЯКИ
И още за... - И още за...

Понякога не ни достигат финансите за нова дреха по последна мода. Друг път просто ни липсва достатъчно свободно време да обикаляме магазините, за да открием онази, която си представяме във фантазиите. В трети случай намираме мечтаната дреха, но подходящият размер липсва. В четвърти.... всъщност има ли смисъл да изреждаме ситуациите, които по една или друга причина ни отдалечават от желания тоалет? Предлагаме ви няколко добри варианта лесно да преобразите някоя стара дреха, така че да отговаря на последните модни тенденции.

Продължава...
 
Как да намалим риска от сърдечносъдови болести
Здраве - Здраве

Сърцето, което работи без почивка, понякога не издържа на натоварването. Предлагаме ви съветите как да опазим този жизненоважен орган от инциденти.

Скритата опасност

Статистиката показва, че инфарктът и инсултът са сред водещите причини за смъртност у нас. При това в повечето случаи тези сърдечносъдови усложнения са в резултат на атеросклероза. Защо е толкова опасна тази болест? Атеросклерозата поразява съдовете, по кои то кръвта стига до различните органи. 

Продължава...
 
Цитрусови дръвчета в саксия
И още за... - И още за...

Цветчетата им ухаят приятно, а зелените им листа и плодовете им в свежи тоналности ги превръщат в красива украса на дома.

Много са цитрусовите дръвчета, които човек може да отглежда вкъщи: мандарина, лимон, портокал... Разбира се, те няма да изобилстват от плодове, за да си правите ежедневно прясно изцеден сок. Но пък красивите дръвчета ви гарантират вълшебно ухание и цветове, както през зимата вкъщи, така и през лятото на двора или на балкона.

Продължава...
 
И таткото е грижовен родител
За детето - Възпитанието

Искате таткото да взима повече участие във възпитанието на детето, но се страхувате да му го поверите? Напразно. Оказва се, че татковците са не по-малко способни от майките да се справят с тази нелека задача. Вижте – фактите говорят сами за себе си.

Откак се увеличиха случаите, в които мъжете се осмеляват да възпитават децата си самостоятелно и се оказа, че се справят не по-зле от жените, този феномен привлече вниманието на учените - от медиците до психолозите. Резултатите от наблюденията и проучванията са впечатляващи и е възможно да успокоят много майки и да ги накарат да прехвърлят част от грижата за децата към татковците.

Продължава...
 
ПРЕОБРАЗЕТЕ ДРЕХИТЕ С 3 ХИТОВИ АКСЕСОАРА!
И още за... - И още за...
Понякога е достатъчно само едно дребно допълнение към дрехата, за да я превърне от стара и носена, в такава по последна мода. Когато финансите не ви достигат за нов тоалет, инвестирайте в актуален аксесоар. С умело подбрани допълнения може така да промените наличните в гардероба облекла, че дори най-близките ви хора да не разберат, че всъщност става дума за онази черна, тъмносиня или червена рокля, която имате от години. Ето в какво да инвестирате, за да бъдете актуална през студения сезон.
Продължава...
 
Рискови фактора за отоците по краката
Здраве - Здраве

Проблеми с бъбреците

Торбичките под очите и подпухналото лице са  индикация за възможни нарушения в работата на бъбреците. На ден здравият човек се нуждае от около 2 литра течности. В процеса на обмяна на веществата в организма се образуват още около 400 мл вода. Цялото това количество се обработва от бъбреците. Много са възможните причини за проблеми в работата им: наличие на песъчинки, прекаляване със строги диети, прекарани инфекциозни заболявания и др.

Продължава...
 
Правилното поведение … или отстоявай себе си
И още за... - И още за...

Реагирайте разумно

Пост, към който се стремите, се освобождава? Не говорете наляво и надясно, че той е точно за вас -прекалената ви сигурност може да предизвика съпротива. По-добре просто кандидатствайте по правилата.

Ако захващате собствен бизнес, скромността ще ви направи по-добра услуга от самохвалството. Не се смущавайте да кажете, че едва започвате и имате нужда от помощ.

Продължава...
 
Подгответе косата си за сезонните промени
За косата - За косата
Сезонните промени почти винаги включват различни дисбаланси - както психически (денят започва да се скъсява, а светлината постепенно намалява), така и физически. Един от големите физически проблеми е свързан с косата. Косъмът по принцип е много чувствителен към сезонните промени и реагира остро, губейки естествената си красота. От другата страна стоят и утежняващите „спомени" от лятото (прякото въздействие на силните слънчеви лъчи, морската вода, хлорираните басейни, сухият въздух...). Всичко това прави косата чуплива, залиняла и най-лошото - падаща. Косопадът е един от сериозните проблеми както през пролетта, така и през есента.
Продължава...
 
Ако детето е излязло от контрол...
За детето - Възпитанието

Понякога ситуацията в края на ваканцията изглежда неуправляема: свобода, без ежедневно посещаване на детска градина или училище, които организират деня на детето, както и дългите престои при баба, която позволява малко повече неща, са довели до магическото изчезване на всички резултати от вашите възпитателни усилия... Но след това се налага да върнем детето  си към нормален дневен режим е направо наложително да върнете детето към нормалния дневен режим и да го подготвите за това, че вместо игрите и развлеченията, отново се явяват уроци, ранно ставане, ангажименти. 

Продължава...
 
Да се отървем от вредното и ненужното!
И още за... - И още за...

Трудно ни е да се разделяме със старите си вещи - казваме си: ами ако ми потрябва? Според едно американско проучване хората не използват 80% от това, което съхраняват, и носят само 20% от дрехите, скътани из гардеробите. Хубаво е да се отървем от ненужните неща, но всъщност и най-необходимите могат да превърнат дома ни в склад. За да избегнем това, е добре да използваме пространството правилно:

* добре е да прегледате вещите - ако нещо не е използвано година, просто го хвърлете или му намерете нов собственик, който има нужда от него

Продължава...
 
Нашите малки инциденти от ежедневието … Без паника!
И още за... - И още за...

Падане, удар, нараняване...

Всяка година домашните инциденти изпращат в спешните отделения на болниците милиони хора по света. Но повечето от тези злополуки могат да бъдат избегнати.

„Как се случи?" - това е най-честият въпрос в спешните отделения. При повечето инциденти причината е непохватност, незнание, пропуск, разсеяност. 

Продължава...
 
Как да сме по-спокойни майки
За детето - Възпитанието

Бъдете себе си

Голяма част от стреса и нервността, които съпътстват родителството, са заради опитите ни да се впишем в невъзможно високи стандарти. Жените традиционно смятат, че никога не са достатъчно добри в отглеждането на рожбите си, а за това най-много допринася навикът им да се сравняват с другите майки. И тази яростна конкуренция е на всички нива - от приготвянето на най-вкусното и здравословно ястие до мотивирането на детето да постига върхови постижения. 

Продължава...
 
Сексуалността на тийнейджърите … Говорете с тях, но без до им се месите грубо!
За детето - Възпитанието

От дребни признаци разбирате, че синът или дъщеря ви вече изпитват първите тръпки на любовта. И следват въпроси като: „На каква възраст може да се започне със секса?", „Какво представлява френска любов?" и т.н. Чувствате се затруднени, а същевременно ви се иска да отговорите по начин, който да представи в най-добра светлина сексуалните отношения. Какво да сторите?

 Съобразете се със свенливостта на тийнейджъра!

По определени въпроси няма да намерите по-срамежлив от тийнейджъра. Дори синът ви да обсъжда въпросите на секса с лекота, всъщност под тази освободеност или под безцеремонните думи, които използва, се крият чувства, които го вълнуват силно и които не съумява да изрази.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 13 от 560