Съновник
Детски игри
За жената
23 януари 2020
ГЛАВОБОЛИЕТО
Здраве - Здраве

Напрежението в главата, пулсирането, болката... За някои е ежедневие, за други мъчението е периодично, но за всички ще е полезно да научим някои направо невероятни факти за главоболието. И, разбира се, да открием по-ефикасни начини да се справим с него.

Може би ще решите проблема с леко хапване преди сън

Ядете ли преди заспиване, или пък е точно обратното? Ако често имате главоболие в сутрешните часове, може да решите проблема с похапване преди сън. Сутрешните главоболия често се дължат на ниска кръвна захар. 

Продължава...
 
8 наложили се представи за мъжете … кое е вярно и кое – не?
И още за... - И още за...

ВЛЮБЕНИ СА В КОЛАТА СИ

Да поздравим инициативата на една шведска марка детски играчки, която в каталога си за 2012 г. се опита да обърне тенденцията, като представи едно малко момченце, което бута бебешка количка и момиченце, което кара трактор. Напразно усилие обаче: страстта на мъжете към всичко механично е вродена и се проявява още в най-крехка възраст. За това свидетелства едно проучване от 2013 г., което разкрива любимите играчки на децата от 1 до 12-годишна възраст. 

Продължава...
 
Как да изберем обувки за децата? Ортопедични, анатомични, профилактични...
За детето - Бебето

Буйките за прохождане да са изцяло меки и без повдигане на стелката. Крачетата на мьниците не се нуждаят от никаква подкрепа. Първите стъпки да са на босо и винаги, когато е възможно, бебето да ходи без обувки.

Обувките да са от естествени и високотехнологични материали, с подходяща подплата и стелка, с еластична и нехлъзгаща се подметка, с широка и кръгла предна част, за да осигури място за движение на пръстите.

Продължава...
 
Кога спешно да посетите дерматолога?
Здраве - Здраве
Козметиците са истински вълшебници - те притежават богат арсенал от ефикасни процедури, когато става дума за това да направят кожата ни гладка, да ни избавят от петната и бръчките. Но промените на релефа и цвета на кожата както на лицето, така и на тялото могат да се случат по много причини. Случва се козметикът дори да навреди, ако назначи процедура, която всъщност ще влоши състоянието на кожата. Има цяла група сериозни поводи, когато е желателно да отложим посещението при козметик и е направо задължително да посетим дерматолог.
Продължава...
 
Детето тръгва на училище. Ами сега?
За детето - Възпитанието
Първият учебен ден на бъдещия първокласник със сигурност вълнува далеч по-силно родителите, отколкото самото дете. Малчуганът разбира по-осезаемо промяната едва когато започнат самите занимания. Безметежната и весела детска градина със сигурност няма много общо със строгия училищен режим. Ето как да улесните адаптирането на детето.
Продължава...
 
Контролни и тестова! Без паника!
За детето - Възпитанието
Пред децата се нанизва поредица от контролни, класни, тестове и изпити в края на учебната година и ние, заедно с тях, сме склонни да се паникьосваме. Как да помогнем на учениците да преодолеят успешно и без стрес тези нелесни изпитания?
Продължава...
 
Индийска диета
И още за... - И още за...
Аюрведа - древното индийско учение, твърди, че склонността към напълняване зависи от доминиращия вид доша (природната енергия, която зарежда организма) във всеки от нас. Тя е три типа: вата - енергията от въздуха и пространството, питта - от огъня и водата, капха - от водата и земята. Всеки човек носи и трите вида доша, но не в равни пропорции, а в индивидуални съчетания, които определят обмяната на вещества и дори външния му вид.
Продължава...
 
Диета според гликемичния индекс
И още за... - И още за...
Скоростта, с която се повишава нивото на захар та в кръвта след прием на храна, определя дали се трупат излишни килограми. При рязко покачване се стартира спешно синтезът на хормона инсулин, който стимулира превръщането на въглехидратите в мазнини и те се „лепят" по талията, бедрата и други зони на тялото. Инсулинът си свършва бързо работата - усвоява глюкозата, но с това не приключва физиологичният процес в организма.
Продължава...
 
Физиологична диета
И още за... - И още за...
Връзката между физическото натоварване и количеството приета храна е в основата на тази диета. Диетолозите провели интересен експеримент с курсанти във военно училище. Първия ден, изпълнен с активно движение, участниците не чувствали глад, както и на следващия. На третия обаче започнали да наваксват изпуснатата храна, като си взимат допълнително. Оказало се, че енергийната стойност на допълнителните порции е толкова, колкото са изгорили курсантите през първия ден с физическо натоварване. 
Продължава...
 
Северна диета
И още за... - И още за...
Този режим на хранене се основава на изследвания на диетолози от северните страни. Целта е менюто да гарантира не само стройна фигура, но и добро здраве и дълголетие. Учените разделили доброволците, участващи в експеримента, на две групи. Хората от първата се хранели с каквото искат, а от втората - с ястия, характерни за датската, шведската, финската и исландската кухня. След 6 месеца резултатите показали, че менюто на северните страни оказва благотворен ефект, като постепенно намалява излишното тегло и понижава нивото на лошия холестерол (липопротеините с ниска плътност) в кръвта.
Продължава...
 
Враснал нокът
Здраве - Здраве
Вероятно това оплакване ви звучи несериозно и не бихте потърсили лекар, но самолечението може да доведе до тежки усложнения и необходимост от операция. Затова се доверете на специалист да реши проблема.
Красивите обувки са типична женска слабост - не можете да устоите на последните модни тенденции и се случва да си купите модел, който ви е леко тесничък, стиска ви на пръстите, но си казвате, че обувките ще се отпуснат, като ги поносите.
Продължава...
 
Лекарства от кухнята
Здраве - Здраве

Понякога спешно се нуждаем от медицинска помощ, но няма нужда да тичаме до лекаря, защото в кухненските ни шкафове се крие една истинска аптека!

Пчелен мед - За бързо заздравяване на рани

Нанасянето на мед върху рана спира размножаването на бактериите, тъй като той ги обрича на фатална за тях „жажда". Действително медът, поради високото си съдържание на захар, поема цялата влага. 

Продължава...
 
Перфектно изглеждащи крака
За красотата - Красота

Как да направим краката си видимо по-дълги

Всяка жена мечтае за дълги и красиви крака... Но какво да направим, когато природата не е била благосклонна към нас? Отговорът е прост: опитваме се да изиграем реалността. За първия трик са ви необходими чифт обувки на висок ток в телесен цвят и пола, малко по-къса от тези, които сте свикнали да носите, или чифт къси панталонки.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 14 - 26 от 560